Sweet dreams…

Een goede nachtrust is van levensbelang. Je lichaam en geest kunnen herstellen van de dag, alle indrukken worden verwerkt en je kunt er de volgende dag weer fris tegenaan. Je bent uitgerust, helder en productief. 

Helaas is goed slapen voor veel mensen geen vanzelfsprekendheid. Ruim 20 procent van de bevolking heeft last van slaapproblemen en meer dan 30 procent van de mensen slaapt minder dan zes uur per nacht. Hoe is dat bij jou? Ligt jij vlot en relaxed te dromen of lig je uren te woelen en te piekeren voordat je uiteindelijk eens een keer in slaap valt?

Naast de algemeen bekende tips om beter te slapen, zoals het vermijden van beeldschermen van televisie en telefoon een uur voordat je wilt gaan slapen en het doen van ontspannende ademhalingsoefeningen, geef ik je graag een aantal tips vanuit de Organizing-hoek die jou wellicht helpen om heerlijk naar droomland af te reizen…

Ruim je slaapkamer op!

Deze tip kun je uiteraard verwachten van een professional organizer, maar een opgeruimde kamer geeft veel rust. Je moet er toch niet aan denken dat je moet gaan slapen in een chaotische kamer waar de hele vloer bedolven is onder de spullen en vieze was… 

Knisperende lakens

Wat is er nu heerlijker dan wegkruipen in een fris bed met schone, knisperende lakens? Verschoon regelmatig je beddengoed. Bij voorkeur iedere week. In de nacht verlies je onbewust veel vocht, zelfs in de winter. Hierdoor is het voor huismijten erg aantrekkelijk om in je bed te verblijven. Maak het de huismijten lastig en was de lakens regelmatig, het liefst op 60 graden zodat de huismijten het niet overleven.

Ventileer!

Zorg ervoor dat er frisse lucht in je kamer komt. Als je het ’s nachts te koud vindt om je raam op een kier te zetten, zorg er dan in ieder geval voor dat je de slaapkamer overdag lekker laat luchten. Een ongeventileerde kamer is muf en je kunt er zomaar hoofdpijn van krijgen.

Sweet dreams

Kies voor rustige kleuren voor je slaapkamer. Voorkom dat je de muren in een schreeuwende, harde kleur verft maar gebruik zachte kleuren. Gebruik ook niet te veel decoraties en snuisterijen. Kies voor een paar mooie elementen om je slaapkamer gezellig te maken, maar voorkom een hoop tierelantijntjes. Bovendien wordt het schoonmaken van je slaapkamer dan ook een stuk makkelijker!

Wie schrijft…die blijft!

Merk je dat je in je bed ligt te piekeren en de to-do list en de boodschappen van de volgende dag aan het bedenken bent? Schrijf het op! Zorg ervoor dat je een notitieblokje en pen op je nachtkastje hebt liggen. Nu weet je dat je alles niet meer hoeft te onthouden en kun je alles lekker loslaten…welterusten!

Oh ja, droom jij van een opgeruimd huis of kantoor of een overzichtelijke administratie? Ik help jou graag om deze droom te verwezenlijken…

Geef een antwoord