Ik daag jou uit!

Ik daag jou uit!

Inmiddels is januari al grotendeels achter de rug. 2022 is alweer een aantal weken bezig, de kop is eraf. Begin deze maand hebben veel mensen, zoals ieder jaar, weer goede voornemens gemaakt. Diepe wensen en zaken waar ze al langer mee worstelen worden aan het begin van het nieuwe jaar in een nieuw daglicht geplaatst. Een nieuw begin, een frisse start! Vol goede moed gaat men er weer tegenaan. Meer sporten, stoppen met roken, afvallen, meer quality time of ontspanning, je kent het wel… Maar het volhouden van deze goede voornemens valt lang niet altijd mee. Al snel ontbreekt het aan tijd, energie of discipline. Op zich niet zo gek, want men wil ineens een nieuwe structuur of routine invoegen in hun toch al drukke leven. En dat is moeilijk. Kijk, ik ben geen personal trainer, yogadocente of diëtiste (hoewel het voor mezelf ook zeker weleens handig zou zijn, haha), maar ik kan wel een steun in jouw rug zijn om van 2022 een succesvol en ontspannen jaar te maken. Wil je weten hoe? Ik ga het je uitleggen!

Een opgeruimd hoofd…

Je hebt er vast weleens van gehoord: “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”.

Als professional organizer kan ik je zeggen dat dit zeker zo is! De ervaringen van mijn klanten bevestigen dit. Ze vertellen me regelmatig dat er tijdens en na het opruimproces positieve ontwikkelingen ontstaan op andere onderdelen van hun leven, zoals hun carrière of hun gezondheid. Opruimen of organiseren geeft letterlijk rust, ruimte en overzicht. Je houdt tijd en energie over voor de dingen die er ècht toe doen in je leven. Het kan je zelfs geld opleveren, omdat je weer precies weet welke spullen je al bezit, zodat je voorkomt dat je iets dubbel of zelfs nog vaker aanschaft.

Een opgeruimde woning, een gestructureerde werkplek en een geordende administratie zijn een enorm goede basis voor een fijn en succesvol leven. Niet meer zoeken naar spullen en geen stress meer wanneer er onverwacht bezoek op de stoep staat, ga zo maar door. Je leeft meer ontspannen. De kans van slagen van je goede voornemens neemt toe en er ontstaat ruimte om je dromen te verwezenlijken en je hart te volgen. Leef niet langer in een omgeving die jou stagneert en belemmert, maar bouw aan een leefomgeving die jou ondersteunt en motiveert.

Twaalf maanden…

Gedurende dit jaar schrijf ik iedere maand een blog voor jou. Elke maand heeft een eigen thema. Een onderdeel van je woning of je werkplek. Ik geef je tips en trucs waardoor jij maandelijks stap voor stap kunt opruimen en organiseren. Gedurende het jaar zul je merken dat er steeds meer energie gaat stromen, blokkades worden weggewerkt en alle spullen krijgen een eigen plek. Je traint als het ware je “opruimspier”. Opruimen en loslaten van spullen wordt gedurende het jaar steeds makkelijker. Echt! Dus weg met de rommel!

Rommel, wat is dat nu eigenlijk?

Als je op het internet gaat zoeken naar de definitie van het woord “rommel” kom je verschillende omschrijvingen tegen. Om je een paar voorbeelden te geven:

Een ordeloze verzameling voorwerpen, een bende, een zooitje, een toestand van wanorde, allerlei ordeloos door elkaar liggende dingen, allerlei dingen van weinig waarde, een allegaartje, een rotzooi of simpelweg een grote puinhoop.

Nou, zo kan ik nog wel even doorgaan. Welke synoniemen of omschrijvingen de Nederlandse taal ook heeft om het woord rommel te omschrijven, het gaat er uiteindelijk om wat rommel voor jou betekent, wat het in jouw ogen is. Maar, nog belangrijker, hoe ga jij ermee om en heb je er last van? Belemmert het jou in je dagelijks leven?

Als professional organizer omschrijf ik het woord “rommel” zelf liever als:

Spullen die geen vaste plek hebben in je huis of op je werkplek. Er is dus geen logische plaats waar je de spullen na gebruik steeds weer kunt terugleggen. Rommel omvat in mijn ogen ook de spullen die je eigenlijk niet leuk vindt of die je vrijwel nooit gebruikt.

Loslaten

Het kan zijn dat je spullen loslaten moeilijk vindt of dat je denkt “misschien heb ik dit ooit nog eens nodig”. Of je hebt cadeaus en souvenirs gekregen, waarvan je nu denkt dat je die altijd moet bewaren uit respect voor de gulle gever. Nee dus…dat hoef je niet! 

Spullen kunnen ook een emotionele lading hebben, waardoor loslaten extra moeilijk is. In zo’n geval is het een idee om een digitale foto van het artikel te maken. Dan kun je toch terugkijken, mocht dat nodig zijn, en er is geen fysieke ruimte meer nodig.

En nu…aan de slag!

Gedurende dit jaar geef ik je handige tips, nieuwe inzichten en een steuntje in de rug. Volg me ook op social media voor meer informatie of schrijf je via mijn website in voor mijn nieuwsbrief “OrgaNice!”

Zullen we samen de handen uit de mouwen steken? Samen maken we er een mooi en opgeruimd 2022 van!

Veel liefs, Linda

Geef een antwoord